آشنایی کامل با انواع آسانسور های هیدرولیک

آسانسور های هیدرولیک

امروزه با توجه به نیاز جامعه، ساخت و ساز ساختمان‌های بلند و آسمان خراش بسیار رونق پیدا کرده است و جابجایی در بین طبقات توسط آسانسور و بالابر باید انجام شود.

بالابرها انواع مختلفی دارند که در این مقاله قصد آشنایی کامل با انواع آسانسور های هیدرولیک را داریم، از این رو برای اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

با توجه به نوع ساختار، می‌توان گفت آسانسورهای هیدرولیکی از امنیت بسیار بالایی برخوردار هستند و خطر سقوط آن‌ها تقریبا صفر است و در کنار امنیت، سرعت حرکت آن‌ها نسبت به سایر آسانسورها کمتر است.

در این نوع آسانسور از جک هیدرولیکی برای حرکت کابین استفاده می‌شود و سر و صدای کمی دارد، از این رو در ساختمان‌های مسکونی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این نوع آسانسور انواع مختلفی دارد: آسانسور چاهک دار، بدون چاهک، طنابی و بدون اتاق که هر کدام کاربرد مخصوصی دارند در آسانسور چاهک دار، قسمت پایین کابین روی پیستون نصب می‌شود و داخل سیلندر حرکت می‌کند.

آسانسور بدون چاهک برای احداث ساختمان در زمین‌های صخره‌ای و ناپایدار مناسب است و از طریق پیستون با عملکرد مستقیم حرکت می‌کند.

آسانسور طنابی نوع دیگری است که در آن از طناب و هیدرولیک همزمان استفاده می‌شود، ایمنی آن‌ها کم است و در صورت پاره شدن طناب، آسانسور سقوط می‌کند.

نوع آخر بدون اتاق می‌باشد و از این رو در مدت زمان کمتری نصب می‌شود و هزینه ساخت آن نیز کمتر است.

 

آسانسور های هیدرولیک

آسانسور هیدرولیکی سیستم مستقیم

برای آشنایی کامل با انواع آسانسور های هیدرولیک، در این قسمت به بررسی آسانسور هیدرولیکی سیستم مستقیم می‌پردازیم. در این نوع، جک به صورت مستقیم، قائم و عمود نصب می‌شود و به صورت ثقلی پایین می‌آید و روغن بدون هیچ نیروی موتوری برگشت داده می‌شود و در ساختار آن از شفت به جای پیستون استفاده می‌شود که این شفت در قسمت هد سیلندر قرار می‌گیرد و در آن می‌توان از جک های تلسکوپی دو یا سه مرحله‌ای استفاده کرد.

در این نوع آسانسور به دلیل اتصال مستقیم جک به کابین، به ازای هر یک متر باز شدن جک، کابین یک متر حرکت می‌کند و جک دارای دو سیستم مرکزی و کناری می‌باشد.

در این نوع آسانسور نحوه نصب جک بسیار ساده است، برای نصب آن فقط کافیست در کف چاهک، یک چاه به اندازه عمق جک حفر شود و سپس جک را درون آن قرار داد و به کابین متصل کرد.

در این نوع آسانسور برای ظرفیت بار و کابین محدودیتی وجود ندارد و ایمنی آن تقریبا صددرصد است و برای نصب به فضای کمتری نیاز دارد، نگهداری از آن نسبت به سایر آسانسورها راحت تر است و از لحاظ هزینه مقرون به صرفه می‌باشد که طبق استانداردهای جهانی ساخته می‌شود و کاملا متعادل و بدون صدا طراحی شده است و در ساخت آن می‌توان از کابین‌های شیشه‌ای با ظرفیت بالا استفاده کرد.

 

آسانسور های هیدرولیک

آسانسور هیدرولیکی سیستم غیر مستقیم

در ادامه مبحث آشنایی کامل با انواع آسانسور های هیدرولیک، به بررسی آسانسور هیدرولیکی سیستم غیر مستقیم خواهیم پرداخت. در این آسانسور، ارتباط جک با کابین به صورت غیر مستقیم است و از این رو در بسیاری از پروژه‌ها می‌توان از آن استفاده کرد.

در این آسانسور روغن تحت فشار به سمت سیلندر پمپاژ شده و این عمل منجر به حرکت پیستون و در نهایت حرکت کابین می‌شود. در آسانسور غیر مستقیم از یک‌ جک استفاده می‌شود که در کنار کابین قرار می‌گیرد و سرعت کابین دو برابر سرعت آن است. این نوع آسانسور بسیار پر کاربرد است، چون برای نصب به چاله آسانسور نیاز ندارد و در آسانسورهای خانگی، ویلا و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این آسانسور نیازی نیست جک با ابعاد بزرگ خریداری شود، از این رو مقرون به صرفه است، چون در آن از سیم بکسل استفاده می‌شود، به همین جهت باید در طراحی آن پاراشوت تعبیه شود تا ایمنی آسانسور تأمین شود.

برای حرکت کابین به موتور بزرگتر با قدرت بیشتر، انتخاب سایز و اندازه موتور بسیار حائزاهمیت است و سرعت آن قابل تنظیم است و حرکت شروع و پایان آن بدون شوک و آرام می‌باشد و این ویژگی سبب شده که این آسانسور یک محصول منحصر به فرد محسوب شود و در زمینه های مختلف مورد استفاده قرار ‌گیرد.

از دیگر ویژگی‌های این آسانسور می‌توان به هزینه پایین نصب و تعمیرات اشاره کرد که برای خریداران بسیار مهم می‌باشد و دارای ضمانت نامه است.

آسانسور های هیدرولیک

انواع آسانسور هیدرولیکی بر اساس موتور

برای آشنایی کامل با انواع آسانسور های هیدرولیک، بررسی موتور هیدرولیک آسانسور بسیار مهم و حائزاهمیت است، موتور نقش مهمی در حرکت آسانسور و تبدیل انرژی دارد.

موتور آسانسور هیدرولیکی به دو دسته تقسیم می‌شود، موتور داخل روغن و موتور خارج روغن و خشک که نوع دوم کاربرد کمتری دارد و کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در موتور نوع اول از روغن برای خنک کردن استفاده می‌شود و نیازی به هواکش ندارد و نسبت به سایر موتورها، حجم و وزن کمتری دارد و به خوبی با پمپ های اسکرو، کوپل می‌شود، سرعت گردش آن متفاوت است و با توجه به شرایط مصرف کننده تغییر می‌کند و در برندهای مختلف تولید شده که با توجه به بودجه خود می‌توان آن را خریداری نمود.

گاهی اوقات به دلیل افزایش دما، موتور ممکن است دچار احتراق شود، اما غوطه ور بودن موتور در روغن از این حادثه پیشگیری می‌کند. برای آسانسورهایی که به صورت شبانه روزی مورد استفاده قرار می‌گیرند، بسیار پر کاربرد می‌باشد.

موتورهای خشک، ساده ترین نوع موتور هیدرولیکی است که الکتروموتور تک فاز یا سه فاز در آن استفاده شده و با مخزن روغن سیستم پمپاژ می‌شوند. این نوع موتور به سادگی از آسانسور جدا می‌شود و به همین علت تعمیر آن به سهولت انجام می‌گردد.

از آنجایی که موتور مهم ترین قسمت یک آسانسور است، برای تهیه آن باید به مراکز معتبر مراجعه نمایید و از خرید موتورهای بی کیفیت خودداری کنید.

مزایا و معایب آسانسور هیدرولیکی

در آشنایی کامل با انواع آسانسور های هیدرولیک، بررسی مزایا و معایب آسانسور هیدرولیکی بسیار حائزاهمیت است و در انتخاب سیستم مناسب آسانسور کمک به سزایی می‌کند.

یکی از مهم ترین مزایای این آسانسورها، این امر است که در تمام خانه ها، چه سنتی و چه مدرن قابل اجرا است و به موتورخانه نیاز ندارد و برای نصب آن به فضای کمی نیاز است و به سهولت می‌توان آن را نصب و راه اندازی کرد.

یکی دیگر از مزیت‌های این آسانسورها نسبت به سایر بالابرها، میزان ایمنی است که تقریبا می‌توان گفت ایمنی آن صددرصد است و احتمال سقوط آن صفر است.

ابعاد و اندازه کاملا استاندارد است و با اطمینان خاطر می‌توان آن را نصب کرد و این مسئله یکی دیگر از مزایای مهم آن می‌باشد.

علاوه بر مزایای زیادی که این آسانسور دارد، معایبی نیز در طراحی و ساخت آن وجود دارد که به اختصار بیان می‌کنیم:

یکی از معایب محدودیت طول مسیر است و برای ساختمان‌های مرتفع مناسب نمی‌باشد و برای ارتفاعات طراحی نشده است. حرکت آن آرام و متوسط است و محدودیت سرعت دارد و این محدودیت یکی دیگر از معایب آن محسوب می‌شود.

وزن بار کابین بر نحوه عملکرد آسانسور تأثیر می‌گذارد و از نظر مهندسین این یک عیب برای این دستگاه به شمار می‌آید.

در این مقاله سعی کردیم به اختصار اطلاعات مفیدی راجع به آسانسورهای هیدرولیکی ارائه کنیم و مشخصات و ویژگی، مزایا و معایب هر یک را بیان نماییم تا شما به عنوان خریدار بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

 

tahahyd
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *